Avui mateix des del canal de Youtube de Google Search Central i de la mà d’Alan Kent ens donen 8 consells per millorar el SEO del nostre ecommerce.
Consell núm. 1 – Conceptes bàsic tècnics de SEO
Moltes vegades ens ha passat que hem fet una estratègia de continguts molt bona. En canvi, aquesta estratègia no es transforma en el trànsit que esperaves.
En aquest ens aconsellen tenir els consell bàsic del nostre web de comerç electrònic. Ens donen un exemple simple, si Google no pot rastrejar la teva web, poc importa què bé sigui el teu contingut. Amb l’eina Google Search Console podrem esbrinar quins problemes potencials hi ha a la nostra web.
En aquesta imatge podem veure que amb l’eina d’Inspecció d’URL podrem veure si una URL del nostre web està indexada. En aquest cas ens indica que no ho està i podrem sol·licitar la indexació de la pàgina.
També podrem veure que tan amigables per als rastrejadors són els enllaços interns de la web. Per tenir una bona estructura web cal construir enllaços interns amb uns amples o paraules clau amb enllaç ben construïdes.
Consell núm. 2 – Comprovar la riquesa del contingut
En aquest apartat ens aconsellen com n’és d’important el contingut. El contingut de la teva web ha de ser rellevant per als usuaris a tot el camí fins que completa la compra.
Quan un usuari arriba a la nostra Landing Page potser encara no sap què comprar. Per facilitar la compra a l’usuari, aquest us agradarà trobar consells per triar el producte que més us ajusti a les vostres necessitats. Un consell important que pot decantar cap a un producte en concret són les ressenyes. Les ressenyes són recursos molt útils que faran augmentar el reconeixement i la reputació de la teva web.
Cal comprovar l’amplitud i la qualitat de la web analitzant tot el viatge dels teus usuaris i també hem d’analitzar els competidors. Consultarem l’Informe de rendiment de Search Console per veure les Consultes que mostra del teu lloc, aquí veurem ho fem bé i què no.
Amb totes aquestes dades haurem de qüestionar què tal ho estem fent i quines llacunes tenim, i actuar per destacar entre els nostres competidors. De vegades pot funcionar molt escriure les descripcions dels productes, això ens farà únics i destacar sobre la competència.
Consell núm. 3 – Marcar les variants de productes
Normalment, a la majoria d’ecommerce hi ha productes amb variants com pot ser els colors o mides. Des de la Central de Google Search ens recomanen que creem una única url per cada variant de producte.
Totes les variants han dincloure la url de la pàgina canònica per ajudar Google a comprendre la relació entre les pàgines. Per acabar hem de verificar que la pàgina canònica inclogui el text que descrigui totes les variants disponibles del producte, com per exemple afegint a la descripció del producte “aquest producte està disponible en blau i groc”.
Consell núm. 4 – Conservar les URL de les pàgines d’ofertes
Al llarg de l’any hi ha dates puntuals on oferim els nostres productes amb descomptes. Aquestes dates poden ser Black Friday, el dia de la Mare o Sant Valentí per exemple.
Un cop escollim una url per a un esdeveniment promocional i per reutilitzar-la cada any cal evitar que la url inclogui la data o l’any. Així podrem fer servir la url cada any.
Després de l’esdeveniment cal considerar deixar la pàgina oberta i indexada a Google, amb un resum d’ofertes anteriors o amb una descripció de productes que probablement estaran d’oferta la propera vegada. D’aquesta manera Google no haurà d’indexar una pàgina nova cada vegada.
I quan apropeu la data de l’esdeveniment actualitzarem la pàgina amb les ofertes actuals.
Consell núm. 5 – El rendiment és important
La importància del rendiment a la nostra pàgina web és vital. Una pàgina que triga a carregar-se provocarà que l’usuari se’n vagi. Lexperiència dusuari (UX) és un factor que influeix molt en la classificació dels resultats de cerca. L’eina PageSpeed Insight és imprescindible per veure el rendiment del nostre ecommerce i fins i tot una url en concret.
L’informe de PageSpeed Insight una llista de possibles problemes que té la nostra web amb recomanacions per a cada problema. Entre alguns problema poden ser com loptimització dimatges i JavaScript.
Consell núm. 6 – Tingues paciència
És el consell més important al SEO, tenir paciència! De vegades no comprenem quan fem canvis a la web i no arriben els fruits amb un augment de trànsit orgànic. El SEO és un camí de llarg recorregut on els canvis no es veuen de manera immediata, per això hem de ser pacients.
Les classificacions de les SERPS poden trigar diversos mesos a canviar. A les webs d’ecommerce hi ha molta competència i això repercuteix en els canvis als cercadors. Per veure que no hi hagi errors en els nostres canvis hem d’anar seguint l’evolució a Google Search Console i així verificar que no hi ha errors.
Si teniu una tendència ascendent, això serà un buna senyal que ho estem fent bé.
Consell núm. 7 – Considera contractar un expert
Si hem fet tot el possible a les nostres mans per millorar l’augment de les visites i vendes al nostre ecommerce i no arriben els resultats, és moment de buscar un professional. És aquí on entra Renpo. A Renpo et podem ajudar a assolir els teus objectius. Contacta’ns amb el botó que posem a continuació.
Consell núm. 8 – L’important és l’usuari
El principal objectiu del cercador de Google és posar el millor contingut possible davant dels usuaris que fan la cerca. Això no vol dir que no hàgim de mesurar el rendiment del nostre ecommerce. És imprescindible utilitzar eines com Google Search Console i Google Analytics per recopilar dades i avaluar-les.
Per exemple, és important verificar la taxa de rebot de les pàgines de la nostra web. Si els usuaris arriben a una pàgina i no romanen al lloc, haurem de revisar la nostra estratègia de continguts per rebaixar aquesta taxa de rebot.